Prima pagină > Filosofeli > Haina il face pe om?

Haina il face pe om?

„Haina il face pe om” e o expresie pe care o stiu de mic copil iar multi oameni au incercat sa imi arate ca ea exprima un adevar insa nimeni nu a gasit o cale logica sau bine argumentata pentru a dovedi asta.

De la inceput mi s-a parut o afirmatie cu o baza nefondata si chiar o ipocrizie fata de omul care indrazneste sa fie diferit.

Odata cu anii mi s-a schimat si mentalitatea, judecata si modul de a privi lucrurile in ansamblu. Dupa tot acest timp am ajuns la concluzia ca in orice context s-ar afla expresia sau in orice fel ar fi intoarsa este tot o prostie care este inteleasa gresit de multa lume. Banuiala mea s-a transformat in certitudine.

Pe scurt: expresia a fost prost enuntata de la inceput si tot la fel de proasta a fost si omterpretarea. „Haina il face pe om” este o absurditate din toate punctele de vedere. Indiferent daca vorbim de sensul direct sau de sensul metaforic al expresiei ea ramane la fel de absurda. Omul nu poate fi caracterizat nici de haine (stilul vestimentar) nici de aspect si nici de limbaj. Faptele caracterizeaza omul! Urmele care le lasa in societate formeaza o poteca ce dovedeste intradevar caracterul omului.

„Haina il face pe om” e o fudulie si tind sa cred ca cei mai interesanti oameni ai societatii sunt complet dezbracati si isi permit sa guste din libertatea de exprimare. Imbracati-va voi la costum ca respectul meu tot nu il veti castiga daca nu aveti un jurnal gros plin cu lucruri marete.

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasa un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: