Prima pagină > Filosofeli > What if…

What if…

Stateam si ma gandeam intr-o zi, ce-ar fi daca arhi-cunoscutul Dumnezeu, simbolul binelui, al sperantei si al fericirii este defapt personajul negativ iar Satan este personajul pozitiv?

 

Ne-am obisnuit ca in fiecare poveste in care apare lupta dintre bine si rau invingator sa fie binele intotdeauna. Daca nu e chiar asa?

 

M-am pus „in pielea” personajului negativ. Personaj ce nu are respect de sine, nu se fereste de degradare si ar da orice are pentru a-si indeplinii scopurile. Sa manipulezi o gloata de nestiutori e floare la ureche, tot ce trebuie sa faci este sa ii convingi sa aiba incredere in tine, nu? Pai si cum faci asta? Treaba e relativ usoara: intai le povestesti cat in mare si-n stele cat esti tu de tare si puternic iar apoi te aliezi cu ei. Le dai ceea ce isi doresc si ii minti frumos cu vise, iar pentru tot ce au realizat ei singuri ii convingi ca numai prin vointa si ajutorul tau s-a putut infaptui. O astfel de reteta nu are cum da gres. Odata convinse victimele sa-ti faca pe plac vor trebui sa se supuna unor reguli pentru a fi sigur ca nu esti parasit, nu? Aici impusti doi iepuri: ii sperii in asa fel incat sa nu aiba curaj sa fuga de tine si in acelasi timp le impui gandul ca oponentul tau este cineva incredibil de rau si periculos astfel scazandu-i sansele de a deveni credibil in ochii victimelor.

 

Gasirea unui raspuns care sa infirme aceasta teorie mi-a dat batai de cap si inca nu l-am gasit pana acum. Ar putea fi adevarata, ar putea sa nu fie. Ceva idei pro/contra?

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasa un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: