Prima pagină > Critici > Cum sa ajungi sus in politica fara a avea nevoie de scoala

Cum sa ajungi sus in politica fara a avea nevoie de scoala

Zilele trecute am avut ocazia (iar) de a sta „de vorba” cu unul din consilierii locali ai localitatii in care locuiesc. Domnul in cauza, autoproclamat „Consilierul Cetateanului”, fan inrait al lui Dan Diaconescu (ala care in prezent este la mititica pentru fapte nu demne de urmat), a reusit sa dovedeasca in mediul online ca pe langa faptul ca este agramat, acesta nu poate accepta criticile cetatenilor si este expert in arta de a face politica (defaimare, acuzatii nefondate si scuze ieftine).

 

Dupa o atentionare si o corectare consistenta a textului postat de acesta si o intrebare mai mult decat necesara: „unde s-a pierdut facultatea alesilor?”, „Consilierul Cetateanului” loveste cu un raspuns tipic politic, bazat pe calomnie, evident, fara cunostinte de cauza. Evident, de partea inaltului se mai afla o serie de persoane la fel de bine pregatite ca acesta, probabil persoane ce in trecut l-au votat. Dintre toate aceste persoane mi-a atras atentia o fosta profesoara care aparent are mari probleme de scriere dar totusi textul este ceva mai corect gramatical decat cel al domnului consilier.

 

Screenshot_1

 

Screenshot_2

 

Dupa toata polemica la care am participat, „consilierul cetateanului” s-a rezumat la a sterge comentariile in care i se aducea la cunostinta gramatica stangace si respectiv comentariile in care aceasta era corectata. De asemenea, unul dintre cetateni, subsemnatul, a fost blocat definitiv.

 

Sper ca domnul consilier sa poata vedea aceasta postare ca sa-i explic niste chestiuni logice legate de masterele de azi, care dupa cum zice dumnealui, nu valoreaza nici cat un liceu de altadata. Dupa exprimarea folosita, dumneavoastra aveti senzatia ca in anii de liceu din trecut (probabil din era comunista) se invatau lucruri mai multe si mai complexe decat se invata azi in mastere. Permiteti-mi o intrebare: daca ati terminat liceul pe vremea cand era la bun, cum de nu puteti sa scrieti corect gramatical? Presupun ca aveti si o facultate, nu? Oare facultatea aia (chiar si liceul) nu a fost facuta doar ca o formalitate? Dvs asa imi dovediti aici. Blamati invatamantul actual cand dvs sunteti dovada vie ca invatamantul din trecut era cu mult mai slab.

 

Legat de tineret, va inselati amarnic. Tineretul din ziua de azi stie ce vrea, actioneaza cand vrea ceva, nu mai e asa infricat ca inainte. Sa nu uitam manifestatiile impotriva gazelor de sist si campania „Uniti Salvam”. Acolo nu politicienii care stau si dau din gura pe facebook ca ei fac si dreg. La momentul revolutiei ati avut 29 de ani, floarea varstei. Pariez ca nu ati iesit in strada in Decembrie ’89. Pot sa pariez ca nici nu ati fugit de mineri. Culmea e ca si atunci tot tineretul, tot studentii au fost cei care au avut curajul sa se ridice pentru o schimbare adevarata. Domnule consilier, asta inseamna itegritate, coloana vertebrala. Nu noi, tineretul vindem tara, voi o faceti. Voi, astia batranii, comunistii de rit nou, cei care cred ca au mereu dreptate si care cred ca un costum sau o varsta inaintata garanteaza respectul.

 

Mie nu-mi pasa functia dvs, costumul sau varsta. In ochii mei nu ati facut nimic care sa castige respectul, ba din contra, ati decazut. Daca sunt mai tanar nu inseamna ca trebuie sa imi vorbiti de sus sau la per tu. De dragul unei societati civilizate va rog sa acordati un respect mutual tuturor persoanelor. Daca am avut bunul simt sa ma adresez cu politete atunci am si eu pretentia sa mi se vorbeasca la fel.

 

 

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasa un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: