Prima pagină > Critici > Criza mondiala din cauza surplusului de filosofi si psihanalisti

Criza mondiala din cauza surplusului de filosofi si psihanalisti

Tot respectul pentru cei care nu au conturi pe retelele sociale.

 

E un fapt arhicunoscut faptul ca pe retelele sociale se gaseste cea mai mare densitate de pseudofilosofi si autoproclamati psihanalisti (oricum ei nu fac diferenta intre cele doua concepte prezentate) pe clasa de ip. De 3 ori mai multi ca acestia sunt cititorii care pun botul si si-ar dori daca ar fi posibil sa ii canonizeze pe acesti indivizi. Parca prefer mai repede sa vad cate o tipa sumar imbracata decat una care da cu mucii in lapte.

 

Eu personal nu ii inghit nici pe cei ce debiteaza astfel de idei si nici pe cei ce ii apreciaza. Motivele sunt relativ simple:

1. Toate ideile expuse se reduc la simple proverbe romanesti iar majoritatea proverbelor mi se par niste prostii ce se vor importante, menite la slabirea coloanei vertebrale ale individului.

2. Exprimarea se face intr-o maniera demna de haznaua din fundul curtii. Ba chiar si intr-un asemenea loc pitoresc se poate concepe ceva mai putin ambiguu.

3. Toti idealistii astia din online raman niste persoane perfecte si cultivate doar in online. In realitate sunt niste suferinzi care abia au viata cat sa isi planga de mila, ea fiind si asa destul de usoara pentru multi, extrem de grea pentru ei (oare de ce?).

4. Cei ce pun botul sunt aproape la fel de prosti ca si cei ce debiteaza toate asta. Marea diferenta e ca astia nu sunt in stare nici macar sa reproduca ceva ce au cunoscut deja. Ba mai mult de atat, nu sunt in stare sa observe ca aceiasi idee este expusa in exprimari diferite.

5. Toti cei enumerati sunt inteligenti doar pentru scurt timp (sclipirea de inteligenta – moment in care apuca sa posteze pe reteaua de socializare). Cu astfel de persoane nu se poate purta o discutie decenta. Vor exista mereu probleme de exprimare, probleme de perceptie si probleme de interpretare a informatiei.

 

 

Inca o data repet: tot respectul pentru cei ce nu au conturi pe retelele de socializare. Inca n-au intalnit astfel de specimene deci deduc ca viziunea lor despre viata este mult mai colorata decat a mea.

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasa un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: