Prima pagină > Critici > Care-i pretul tau?

Care-i pretul tau?

O dicutie purtata azi cu cineva necunoscut mi-a readus o idee mai veche pe care cred ca am mai dezbatut-o acum foarte mult timp pe un alt blog care acum nu mai exista.

 

Fie ca e vorba de bani, fie ca e vorba de bunuri sau placere, fiecare persoana are un pret, un punct in care oricine este dispus sa isi calce pe orgoliu si sa se injoseasca in schimbul bunurilor sau placerilor ce-i produc o stare de fericire mai mult sau mai putin necesara. In functie de individ, de taria de caracter a lui, punctul de cedare este mai usor sau mai greu de atins.

 

Un exemplu foarte interesant este Faust care si-a vandut sufletul diavolului si totodata a pus niste conditii de la care Mefiso nu s-a putut eschiva. Doctorul stia clar care e pretul sufletului lui si nu a renuntat pana nu a primit exact ce valoreaza.

 

La capitolul vanzare nu exista diferenta intre suflet, trup, libertate sau mandrie, data privat de una din calitati, restul nu mai conteaza.

 

In romania exista votanti care se vand pentru un kil’ de faina, prostituate care se vand pe doi bani, blogari care se vand pe o sacosa de dude si asa mai departe. Per total, romanul este ieftin atata timp cat i se ofera paie si apa.

 

 

Deci? Care este pretul tau? Nu te grabi sa te minti ca tu nu te vinzi, analizeaza trecutul si ai sa descoperi valoarea reala a sufletului tau.

Reclame
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasa un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: