Prima pagină > Diverse > TUTORIAL: Cum treci de „like pentru a vedea continutul/clipul”

TUTORIAL: Cum treci de „like pentru a vedea continutul/clipul”

In ultimul timp sunt asaltat pe facebook  de tot felul de linkuri spre articole care cersesc like/share/tweet pentru a vedea continutul sau clipul. Ei bine, pentru cei care nu se prostitueaza pe internet (nu dau like la orice cacat) exista cateva metode de a vedea continutul si fara a da like/share/tweet.

 

In cazul articolelor text treaba e simpla. Se va da click dreapta oriunde in pagina si se va alege „View page info„. Intre codurile de acolo va exista si textul cuprins de articolul pe care vreti sa-l cititi, nu aveti cum sa-l ratati pentru ca sare in ochi (de obicei articolul este de o dimensiune mare si textul se remarca printre liniile de cod).

 

In cazul clipurilor video situatia e un pic mai diferita. Se va intra tot ca mai sus in codul sursa (page info) si se va cauta link spre video (cel mai adesea se termina intr-o extensie de genul .flv, .mp4, .mpg, etc. De cele mai multe ori clipul este preluat de pe youtube asa ca este mai usor sa cautam in pagina (CTRL + F) cuvantul cheie „youtube„. In cod se va gasi linkul direct la clipul video, ori ID-ul clipului. Codul clipului are forma asemanatoare cu urmatorul: „wZZ7oFKsKzY” (combinatie de litere mici, mari, cifre). Se va lua codul, se va adauga inaintea lui linkul de youtube urmator: „http://www.youtube.com/watch?v=” si se va obtine linkul clipului video.

 
Pont: Linkul de youtube nu trebuie retinut. Intrii pe youtube, selectezi un clip aleator si gasesti acelasi link de youtube dar cu un alt ID al clipului video.

Reclame
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasa un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: