Prima pagină > Filosofeli > Viata prin masca de gaze

Viata prin masca de gaze

E o moda acum sa spui despre cineva ca are mai multe fete/masti. Deja ideea asta e un fel de barfa, un fel de critica la adresa unui om cu o fire mai schimbatoare.

Mi s-au spus de-alungul timpului ca si eu am mai multe masti, ca nu mai sunt acelasi, ca ma port ciudat. Cu ocazia asta as vrea sa dau o explicatie destul de logica asupra acestui fapt.

In situatia mea, colectia de „masti” pe care o detin poate fi comparata cu un bal mascat. Totusi, exista o problema aici: toti participantii la acest bal mascat au ales acelasi model de masca. Deci totul s-a redus drastic.

Octavian Paler spunea in una din cartile sale ca omul are trei vieti: una publica, una particulara si una secreta. Ce se intampla cand o persoana ajunge sa cunoasca viata publica dar si cea particulara a unei alte persoane? Evident, se loveste de doua personalitati diferite, un ego si un alter ego. Personalitatile in cauza se pot asemana sau pot fi complet diferite.

Dar care dintre personalitati este masca si care este fata reala a individului. Ei bine, nici una dintre ele nu reprezinta fata individui. Sunt doar doua masti de gaze prin care adevarata fata, caracterizata de viata secreta, respira o anumita cantitate de informatii. Ele au doar menirea sa filtreze schimbul de informatii.

Adevaratul chip va ramane necunoscut pentru eternitate din simplul motiv ca nu poate supravietui fara ajutorul mastilor.

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasa un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: