Ce este in mintea unui om?
Eu, tu, el, ea, tuturor ne-a trecut la un moment dat prin cap intrebarea: „oare ce e in mintea acelui om?”. Exista persoane care teoretic pot citii mintea umana si o pot interpreta, aceia se numesc psihiatrii, dar eu inca sunt de parere ca mintea ramane cel mai securizat seif existent.
De ce am folosit aceasta comparatie? Simpli! Imposibilitatea exprimarii tuturor gandurilor face ca mintea umana sa fie impenetrabila. Ea poate fi reprezentata ca niste stropi de vopsea aruncati pe o panza. Initial iti dai seama ca este vorba de niste picaturi aruncate aleator. La o privire mai atenta realizezi ca fiecare picatura ce a atins panza are particularitatile sale (forma, concentratie, zona, etc.). Si asta nu e tot! O privire si mai atenta scoate la iveala noi particularitati si asa mai departe. Fiecare picatura pare initial mica desi ascunde o gramda de informatii.
In acelasi fel este conceputa si mintea umana. Exista un uragan de ganduri ce dau navala toate in acelasi timp. Rezultatul nu poate fi exprimat in nici un fel.
O carte pagana (Cartea Legii de Keșișian Bedros) spune ca exista un univers interior (mintea) care este mult mai bogat fata de universul exterior (realitatea perceputa de organele de simt) iar nebunia este o caracteristica asociata persoanelor care au un univers interior ce nu poate fi inteles de restul oamenilor – o definitie aproape perfecta.
In opinia mea, nebunii sunt oamenii ce pin accent pe universul interior si ajung sa traiasca in cadrul lui fara sa mai tina cont de universul exterior. De asemenea, acesti oameni au un potential ridicat de a exprima gandurile fata de un om de rand.