Prima pagină > Filosofeli > Lipsa durerii doare mai tare decat prezenta acesteia?

Lipsa durerii doare mai tare decat prezenta acesteia?

Asta-seara mi s-a amintit de o idee care mie mi se pare foarte interesanta si care merge direct la capitolul filosofeli.

 

Oricine stie ce e aia durerea. O definitie ar fi ca durerea reprezinta o stare fizica sau psihicacaracterizata de suferinta. Si cred ca aproape orice om si-a imaginat (sau macar a incercat) cum ar fi viata fara acest factor denumit DURERE.

 

O lume fara durere fizica ar parea o idee buna la prima vedere dar daca analizam putin detaliile nu mai e chiar asa. Durerea are menirea de a intari sau a speria pe cineva. Lipsa durerii ar anula frica in fata unor obstacole de natura fizica. Toti oamenii ar fi tari, nimeni nu ar mai fi slab. Automat asta duce la o lipsa de competitivitate si la o lipsa de interes fata de multe alte lucruri.

 

O lume fara durere psihica ar parea si mai buna decat una fara durere fizica, o utopie. N-ar mai exista emotii, sentimente, regrete sau griji. Toata lumea s-ar cufunda intr-o bucurie prosteasca care nu cred ca ar mai putea fi simtita. Toti ar fi niste roboti programati sa se nasca lipsiti de viata si sa moara fara sa o cunoasca.

 

Ce iese daca combinam ambele concepte? Lumea nu ar mai exista, toti ar fi niste plante zamberete. Extraterestrii ar veni sa aduca secretul pacii eterne si ar ramane uimiti sa vada ca nu exista viata inteligenta pe sfera albastra.

Reclame
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasa un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: