Prima pagină > Critici > Tara arde, presa doarme

Tara arde, presa doarme

UPDATE: Se pare ca numarul total de protestatari in ziua a 8a se ridica la aproape 20.000 numai in Bucuresti. Sunt asa de multi oameni incat presa nu mai poate ignora acest lucru. Antenele nu stiu cum sa o mai dea la intors, Mircea Badea se balbaie in explicatii lipsite de sens, oamenii refuza sa mai stea de vorba cu anumite trusturi de presa iar cei care o fac nu lasa loc de intors referitor la subiect. Hai cu demisiile!

 

De cateva zile au loc proteste impotriva circului ce are ca subiect Rosia Montana. Se pare ca tineretul a dat un semn de sanatate mintala si a iesit in strada pentru ce este al lor (probabil primul lucru inteligent facut in ultima decada). Cu toate astea, presa tace malc. Cu ocazia asta se dovedeste si adevarul conform caruia presa nu este un mod de informare ci doar un instrument de dezinformare si manipulare a maselor.

Singurul articol pe care l-am citit in presa referitor la acest subiect a fost unul de la CNN (si chiar merita citit) care explica destul de corect tot ce se intampla in ziua de azi in toata tara. Singura problema a articolului este estimarea profiturilor care e gresita, profiturile Romaniei fiind cu aproximativ 3-4 ori mai mici decat se preciseaza in articol.

Mi se pare ciudat ca de data asta presa nu a mai intervenit absolut deloc. Cum era in ianuarie 2012? „E revolutie, e revolutie!”. Tin sa amintesc ca in tot tam-tam’ul de la Bucuresti de atunci erau implicate undeva la vreo 2000-3000 de persoane. Pe 1 septembrie 2013 numai in Cluj se adunasera aproximativ 5000 de persoane pentru a protesta pentru Rosia Montana (un numar aproape dublu). Unde e presa? De ce presa nu zice nimic?

Unde-s antenele? In ianuarie urlau in gura mare ca tara arde, ca e revolutie, ca lumea nu mai are rabdare, acum de ce tac? Nu mai primesc bani ca sa-i huiduie si pe ai lor? Oh, that’s too bad!

Ce zicea Ponta acum ceva timp? „Respingerea proiectului Roşia Montană, cu evaluarea corectă pe trei zone: respectul pentru mediu, protejarea interesului naţional şi combaterea corupţiei politice„. Zambarici, ai uitat ce promiteai? E si asta o minciuna ca si celalalte de pana acum? De data asta tara arde si tu nu te mai aflii la acelasi cap al bardei ca si in ianuarie 2012. Colac peste pupaza, de data asta a iesit tineretul in strada si e dornic sa linseze pe cineva iar Boc nu mai poate fi tapul ispasitor deoarece alt berbec i-a luat locul.

Astept rezultate. Sa fie in bafta ta, draga zambarici.

Reclame
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasa un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: